חיפוש
מוצרים
כתבות
כתבות/פרחי מאכל - מהגן לשולחן
 

פרחי מאכל

בבואנו לבחור פרחים לגינה הביתית, כדאי לקחת בחשבון את אותם פרחים שיש להם
שימוש
כפול פרחי המאכל.בדומה לעשבי התבלין המוכרים לנו יותר, גם פרחי המאכל
מוסיפים גוון וטעם לאוכל ורבגוניותם גדולה:  ממתוקים, מרירים, חריפים, חמוצים,
מבושמים ועוד. אלא שבנוסף הם הופכים את המנה/ארוחה ליפה וצבעונית יותר.
(והרי אנו אוכלים בראש ובראשונה דרך העיניים).

לקבלת מתכונים עם פרחי מאכל לחץ כאן

   

 

מקצת מהפרחים המוכרים לנו, היכולים לשמש גם למאכל:

צפורני חתול (Calendula officinalis) הפרח מופיע בצבעים של כתום וצהוב ומורכב מפרחים צינוריים במרכז ופרחים לשוניים שנראים כמו עלי כותרת בשוליים. למאכל משמשים רק הפרחים הלשוניים שטעמם מתקתק (יש להפרידם משאר חלקי הפרח).  בגלל כמות הפיגמנטים הרבה המצוייה בעלי הכותרת הלשוניים ניתן להשתמש בהם לצביעת מאכלים כמו מרקים, פסטה, אורז, חמאה ואף מיני מאפה. (נקרא בלשון העממית "זעפרן לעניים"). עלי הכותרת בגלל מתיקותם מצוינים לקישוט מנות אחרונות וסלטים
פלרגוניום ריחני (Pelargonium species) מגוון הריחות של פרחי הפלרגוניום רחב וכך גם מגוון הצבעים. מצויין להוסיף למשקאות קלים או לשלבם בקוביות קרח.
כובע נזיר גדול (Tropaeolum majusבצמח זה הפרחים והעלים אכילים ובעלי טעם צנוני חזק. הם משמשים לקשוט ותיבול הסלט, לתיבול חמאות וגבינות ומצוינים לטיבול כריך. מעלי כובע הנזיר ניתן להכין ממלואים. (כאשר הצמח גדל בתנאים של חצי צל, טרפי העלים גדולים במיוחד, דבר שעושה אותם מתאימים במיוחד לתבשילי מילוי.

 

ורדים ( Rosa species) עלי הכותרת משמשים כקישוט
לגלידות ומנות אחרונות. אפשר לשלבם בקוביות קרח
בקערות קוקטיל. מעלי הכותרת האדומים ניתן להכין ריבות
או ממתקים מסוכרים.
סגל אמנון ותמר (Viola x wittrokiana)  פרחי אמנון ותמר
נותנים אפקט מדהים לקישוט משקאות בתוכם הם צפים.
משמשים גם כקישוט לסלט ומנות אחרונות.
המרוקליס   (Hemerocallis fulva) מרקם עלי הכותרת
בחלק מהזנים הינו עסיסי בדומה לחסה ונראה יפה ביותר
בסלט.
בגוניה פורחת עד (Begonia semperflorens) לפרח
הבגוניה טעם חמצמץ כמו לחמציץ והוא נחמד לטיבול
כריכים ולקישוט צלחות הגשה. (שאר זני הבגוניה אינם למאכל)
כליל החורש (Cercis siliquastrum  פרחיו הלילכיים
של כליל החורש הפורחים בחורף ובאביב מתוקים ומשמשים
לקישוט סלטים, עוגות, ומנות אחרונות.

 
  

 

          אך לפני שאנו יוצאים לקטיף כדאי לזכור:

  • לא כל פרח יפה וריחני הינו אכיל. אפשר לשלב פרחים
    בבישול רק כאשר אנו בטוחים לחלוטין שהם אכילים ולא רעילים.
  • אל תאכלו פרחים שנאספו בצדי הדרכים. יש להניח
    שפרחים אלה קבלו רסוסים בקוטלי עשבים ובחומרים
    אחרים העשויים להיות רעילים.
  • באם הנכם אסמטים או אלרגים היו זהירים באכילת
    פרחים ועשו זאת בכמויות קטנות, צעד אחר צעד
  • בידקו איזה חלק מהפרח אכיל. אצל חלקם ניתן לאכול
    רק את עלי הכותרת בעוד שאצל אחרים ניתן לאכול
    את הפרח כולו.
          

       למתכונים עם פרחי מאכל לחץ כאן

בניית אתריםבניית אתריםעולם הגן - אתר הבית של משתלות וונדי וקלשתיל