קר ורטוב אבל לא כל הזמן, הצמחים הנשירים כבר נכנסו לשלכת, האויר צח ונקי והגינה עברה למצב של חורף, אבל אין זה אומר שאנו צריכים להכנס לתרדמה של חורף בטיפול בגינה. יש דברים רבים שצריך לעשות אותם בחורף גם כדי לשמור כל הגינה וגם כדי להכין אותה לאביב. גיזום - יש לגזום עיצים ושיחים נשירים אחרי שנכנסו לתרדמת החורף בהתאם לצורך ולעיצוב. וחשוב במיוחד להקפיד על גיזום של עיצים שעשויים להיות מפגע בחורף בזמן רוחות חזקות, יש לוודא שאין ענפים בעיתיים ליד חוטי טלפון, חשמל וגגות.
חשוב לתמוך עצים צעירים ושיחים גבוהים על ידי עמודי עץ משני הצדדים. מומלץ לפזר שבבי עץ מסביב לעיצים, ולשמור את הקרקע לחה, כך היא פולטת חום בלילה, ומוגנת טוה יותר מפני קרה. עיצים רגישים במיוחד אפשר להגן עליהם עם מוטות עץ ופלריג מסביב.
|
.JPG)
|
רוב זני הדשא לא נראים יפה בחורף ומאבדים את צבעם. ניתן לשזרע את המדשאה בזני דשא עונתי או פסקיו שיצבעו את המדשאה עד האביב. ניתן לשמור על צבע ירוק בדשאים שמצהיבים בחורף גם על ידי צביעת הדשא בצבע דשא מיוחד.
ריסוס - עם בוא הגשמים נובטים העשבים החד שנתיים וגם חלק מהרב שנתיים, וצמיחתם המהירה עשויה להיות תוקפנית ולהשתלט על הגינה. יש לטפל כל החורף על ידי עישוב מתמיד או ריסוס בקוטלי עשבים – דו- קטלון ובסטה (קוטלי מגע), או ראונדאפ (קוטל סיסטמי שנספג במערכת ההובלה וקוטל את העשב מהשורש), ובמקומות שאפשר על ידי ריסוס במונע הצצה- גול ורונסטאר. את הריסוס יש לעשות בשעה שאין רוח על מנת למנוע פגיעה בצמחים שאין אנו רוצים לשרש. לקבלת אפקט יש להרטיב היטב את העשבים שרוצים להשמידם. יש להקפיד על אמצעי זהירות והגנה בעת הריסוס, לעבוד עם כפפות מגן, בגדים ארוכים ומשקפי מגן.
|

|