חיפוש
מוצרים
כתבות
כתבות/צמחי תבלין, מרפא ומאכל/פרחי מאכל/מתכונים עם פרחי מאכל
 
 

          מתכונים ותמונות הפנינג  מהגן לשולחן
                         קל שתיל 2/01/04
                                                                         
          

סלט פרחוני

3 כוסות עלי חסה שטופים, מיובשים וחתוכים לרצועות
1 כוס פרחי כליל החורש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה
מערבבים בעדינות בקערה את החסה והפרחים, סמוך להגשה
מוסיפים את התבלינים, השמן והלימון.
לקשט במספר פרחי כובע הנזיר 

   חמאת ציפורני חתול

50 גרם חמאה
1 כף צפורן חתול יבשה וטחונה

אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במקרו כדקה, מוסיפים את
כף האבקה ומערבבים היטב עם כף עץ (בשלב זה
גם ניתן להוסיף תבלינים).
מורחים את החמאה על כריכונים או פרוסות קטנות
של בגט.
מעטרים בגבינה לבנה ופרחי בגוניה.
 מרק עלי כובע הנזיר

כוס עלים של כובע הנזיר שטופים וחתוכים לרצועות
1 כף שמן זית
1 תפוח אדמה בינוניח חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
1 בצל קטן קצוץ
3 כוסות מים
מלח, פלפל
2 כפות שמנת לבישול כאופציה

אופן ההכנה
מטגנים בסיר עם השמן את הבצל ועלי כובע הנזיר בעזרת כף עץ. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מלח פלפל והמים. מבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה (כ- 30 דקות). טוחנים בבלנדר ומסננים. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומוסיפים
את השמנת. מגישים בתוספת מספר פרחי כובע הנזיר.
 
  

 אורז ציפורני חתול

1 כוס אורז
2 גזרים מרוסקים
1 כף פרחי קלנדולה (צפורני חתול) מיובשים וטחונים לאבקה
2 כוסות מים
מלח, פלפל

אופן ההכנה
מטגנים בשמן את הגזרים המרוסקים, עם האורז,
כף אבקת פרחי קלנדולה, מלח ופלפל למשך 2
דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה,
מקטינים את הלהבה ומבשלים עם מכסה למשך
15 דקות לערך עד שכל המים יתאדו. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות.

רוסטביף לוונדר מפולפל

1 נתח סינטה לרוסטביף במשקל של 2 קילו
1 כף שמן זית
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף פלפל לבן גרוס עבה
2 כפות זרעי שומר
11/2 כפיות טימין יבש
2 כפות פרחי לוונדר מיובשים

אופן ההכנה
טוחנים את הפלפל, זרעי השומר, פרחי הלוונדר והטימין במטחנת קפה או כל מטחנה אחרת.
משמנים את נתח הבשר בשמן הזית ומצפים אותו באבקת התבלינים שהכנו. עוטפים את נתח הבשר
בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות
(רצוי למשך הלילה).
לחמם תנור לחום גבוה ולצלות את הרוסטביף
למשך 15 דקות.
להנמיך את החום ולצלות למשך 20-25 דקות
נוספות. לאחר שמוציאים את הבשר מהתנור יש
להמתין כ- 10 דקות לפני שפורסים אותו. מגישים
מיד עם הרוטב שהצטבר מהצלייה.

 
   ריבת עלי ורדים

1/4 ק"ג עלי ורדים אדומים שטופים
1/2 כפית מלח לימון
1/4 ק"ק סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה
חותכים את הקצוות הלבנים של עלי הורדים.
משפשפים חצי מהכמות במלח לימון.
שמים בסיר את מחצית עלי הורדים השניה עם
4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומוסיפים את הסוכר. מביאים שוב לרתיחה, ומוסיפים את את הלימון ואת עלי הורדים עם מלח  הלימון.
בניית אתריםבניית אתריםעולם הגן - אתר הבית של משתלות וונדי וקלשתיל