כתבות/מתכון לעלים ממולאים מהגינה
 

 

עלים ממולאים מהגינה!

 

האם ידעתם שאפשר להשתמש גם בעלי רקפת למילוי? אפשר לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה בקרוב.

את עלי המנגולד אתם מכירים? זהו ירק תבלין שניתן לגדל בגינה עליו גדולים וירוקים או אדמדמים כמעין חסה גדולה וגם הוא נפלא במילוי.

וכמובן עלי הגפן המוכרים שמתחילים ללבלב באביב.

הטיפול בעלים די דומה – יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.

המילוי (לכ-50 עלים):

¾ כוס אורז

½ כוס שמן זית

מיץ משני לימונים גדולים

1 בצל גדול קצוץ

½ ראש שום כתוש

מלח, כמון, פלפל שחור

(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).

טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.

פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח,את שמן הזית, הלימון ו- אחת וחצי כוסות מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע. (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול.

להגיש חם או קר.  בתאבון!!!

 

 

 

 

 

 

 

 
בניית אתריםבניית אתריםעולם הגן - אתר הבית של משתלות וונדי וקלשתיל